Ga terug
–+ servings
Groene aspergesalade met kikkererwten en spinazie
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Groene aspergesalade met kikkererwten en spinazie

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr spinazie
  • 200 gr groene asperges in stukken van 3 cm
  • 150 gr kikkererwten uitgelekt
  • 50 gr wortel jullienne
  • 1 avocado
  • 1 tomaat in stukjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 2 el pijnboompitjes
  • 75 gr Coppa

Instructies

  • Was de spinazie en doe deze in een kom. Voeg de kikkererwten, wortel en tomaat vast toe en schep dit om.
  • Fruit het teentje knoflook in een beetje olijfolie aan tot het goed begint te geuren. Voeg de groene asperges toe en bak deze zo'n 10 minuten tot ze zachter beginnen te worden.
  • Doe de groene asperges samen met het achtergebleven vet, de extra vergine olijfolie, citroensap, peper en zout bij de groenten in de kom. Schep alles om.
  • Maak een roosje van de avocado of snijd deze gewoon in dunne plakjes.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rol de plakjes Coppa op.
  • Schep de spinaziesalade met groene asperges op borden en garneer de salade met de avocado, pijnboompitjes en Coppa.