Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst goed droogstomen en vervolgens een uurtje afkoelen.
Schep vervolgens alle ingrediënten door de rijst en breng de rijstsalade op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.
Schil de komkommer voor de tzatziki. Snijd hem doormidden en verwijder de waterige kern. Rasp vervolgens de komkommer met de grove kant van een blokrasp en knijp de komkommerrasp goed uit. Probeer zoveel mogelijk water kwijt te raken.
Schep de komkommer samen met de geraspte knoflook door de Griekse yoghurt en breng de tzatziki op smaak met citroensap, peper en zout. Schenk er een beetje extra vergine olijfolie overheen.
Wentel de blokjes kipfilet door de gyroskruiden en bak de kip in 5 - 7 minuten op hoog vuur gaar in een koekenpan.
Serveer de Griekse rijstsalade met de tzatziki en kipgyros.