Ga terug
+ servings
Griekse rijstsalade met kipgyros en tzatziki
Recept afdrukken
4.20 van 20 stemmen

Griekse rijstsalade met kipgyros en tzatziki

Porties: 2 personen (bijgerecht)

Ingrediënten

  • 150 gr witte rijst
  • 1 handvol cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1/2 komkommer in plakjes
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 100 gr feta
  • 50 gr zwarte olijven ontpit en gehalveerd
  • 1/2 bosje verse peterselie grof gehakt
  • extra vergine olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Voor de tzatziki:

  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Voor de kipgyros:

  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 2 el Gyroskruiden

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst goed droogstomen en vervolgens een uurtje afkoelen.
  • Schep vervolgens alle ingrediënten door de rijst en breng de rijstsalade op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.
  • Schil de komkommer voor de tzatziki. Snijd hem doormidden en verwijder de waterige kern. Rasp vervolgens de komkommer met de grove kant van een blokrasp en knijp de komkommerrasp goed uit. Probeer zoveel mogelijk water kwijt te raken.
  • Schep de komkommer samen met de geraspte knoflook door de Griekse yoghurt en breng de tzatziki op smaak met citroensap, peper en zout. Schenk er een beetje extra vergine olijfolie overheen.
  • Wentel de blokjes kipfilet door de gyroskruiden en bak de kip in 5 - 7 minuten op hoog vuur gaar in een koekenpan.
  • Serveer de Griekse rijstsalade met de tzatziki en kipgyros.