Ga terug
+ servings
Parelcouscoussalade met marokkaanse kip
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Parelcouscoussalade met Marokkaanse kip van Donal Skehan

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 1 el koolzaadolie of zonnebloemolie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 4 uitgebeende kippendijen met vel
  • zwarte peper en zout

Voor de salade:

  • 200 gr gekookte parelcouscous gaar gekookt
  • 400 gr kikkererwten uit blik afgespoeld en uitgelekt
  • 1 grote komkommer in blokjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 2 tomaten in blokjes
  • 250 gr gegrilde rode paprika uit pot, in blokjes
  • 1 handvol bladpeterselie grof gehakt
  • 1 handje kiemgroenten

Voor de dressing:

  • 6 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook geperst
  • peper en zout

Instructies

  • Meng voor de kip de olie en alle specerijen in een kom en voeg hier de kippendijen aan toe. Wrijf de kippendijen goed in met de olie.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kippendijen 8-10 minuten op de huid, je wilt namelijk dat deze lekker knapperig wordt.
  • Draai de kip om en bak ze nogmaals 8 minuten of tot de kippendijen helemaal gaar zijn. Snijd ze vervolgens in plakjes.
  • Klop ondertussen de ingrediënten voor de sladressing door elkaar en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en schenk de dressing erover. Schep alles goed op en serveer de salade met de nog warme kippendijen.