Ga terug
+ servings
Banaan-pindakaaswafels
Recept afdrukken
No ratings yet

Banaan-pindakaaswafels

Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 100 gr creamy pindakaas
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 175 ml volle melk
  • 1 rijpe banaan
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm je wafelijzer volgens de instructies. Je moet zelf maar kijken wat je de fijnste stand vindt om te bakken! Ik had mijn wafelijzer op zijn heetst gezet en dat werkte prima en super snel.
  • Prak voor het beslag de banaan tot een papje. Het hoeft niet helemaal gepureerd te worden maar zorg ervoor dat grove stukken niet meer zichtbaar zijn.
  • Voeg vervolgens het ei, de zonnebloemolie, pindakaas, suiker en volle melk toe. Klop het geheel even met een garde tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Voeg dan de droge ingrediënten aan het beslag toe en roer dit met een garde tot een beslag dat dikker is dan pannenkoekbeslag.
  • Schep met een soeplepel steeds een halve lepel van het beslag in per vormpje in het wafelijzer. Het ijzer zorgt er vanzelf wel voor dat het beslag wordt verspreid, dit hoef je dus niet te doen.
  • Doe het wafelijzer dicht en bak de wafels in 4 - 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de wafels als ze lauwwarm zijn en desgewenst met maply syrup, extra banaan en extra pindakaas.