Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Groene Asperge en Aspergebroccoli Quiche met Parmezaan

Porties: 1 quiche

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartig taartdeeg
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 100 gram groene aspergepunten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 citroen rasp
  • 1 el citroensap
  • 100 gram Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 8 eieren
  • 250 ml kookroom light

Instructies

  • Vet de bakvorm in en bekleed de bodem en randen met de plakjes deeg. Zet aan de kant.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de olijfolie en bak de aspergebroccoli en aspergepunten even kort. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur af als een beetje kleur hebben gekregen van het bakken.
  • Meng het citroensap en de rasp met de vlokken Parmezaan en de 8 eieren. Klop los met de kookroom totdat je een lichtgeel mengsel hebt. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe.
  • Verdeel de aspergebroccoli en aspergepunten over de taartbodem en giet het kaas-eimengsel eroverheen. Schuif voor ongeveer 30-35 minuten in de oven. Klaar als de inhoud gestold is en een mooie kleur heeft.