Doe het gist en het water bij elkaar in een kom en klop dit met een garde tot het begint te schuimen.
Voeg dan de bloem, het zout en het water toe en kneed dit met behulp van de keukenmachine tot een soepel deeg.
Kneed het deeg met je handen tot een bal en leg het in een licht ingevette kom. Dek de kom af en laat het Flammkuchendeeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
Verwarm de oven voor op 250°C. Leg tijdens het voorverwarmen een pizzasteen onderin de oven als je deze hebt.
Kook ondertussen de aardappelplakjes en prei-ringen 3-5 minuten voor en giet deze daarna af.
Kneed het Flammkuchendeeg nog even kort door en verdeel het daarna door tweeën. Rol ieder deel deeg uit tot een ronde, dunne Flammkuchenbodem van ongeveer 2mm dikte.
Leg de Flammkuchen op een vel bakpapier en smeer de bovenkant van de bodem in met crème fraîche.
Verdeel de plakjes aardappel en prei over de bodem en bestrooi het geheel met peper en zout.
Leg de Flammkuchen op de warme pizzasteen (of op een bakplaat) en bak hem in 12 - 15 minuten knapperig en gaar.
Strooi verse dille naar smaak over de Flammkuchen en serveer hem direct.