Ga terug
+ servings
Thaise Pad See Ew
Recept afdrukken
4.72 van 7 stemmen

Thaise Pad See Ew

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kippendijen - in reepjes
  • 225 gr brede rijstnoedels - 10 mm
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook - fijngesneden/geraspt
  • 1 struik paksoi - in reepjes
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl natuurazijn
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een grote wok en bak hierin de kippendijen bruin en gaar.
  • Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
  • Voeg de knoflook en paksoi toe aan de kip en wok dit mee tot de knoflook goed begint te geuren en de paksoi is geslonken. Doe dan het ei in de pan en bak deze al omscheppend mee.
  • Roer alle overige ingrediënten tot een gladde saus en voeg deze tot slot samen met de gaar gekookte rijstnoedels aan de ingrediënten in de wok toe.
  • Schep het geheel goed om, laat de noedels nog even 2 minuten mee wokken en serveer de Pad See Ew vervolgens direct.
  • Garneer het gerecht eventueel met dry roasted pinda's en wat chilivlokken als je het tóch iets pittiger wilt.