Ga terug
–+ servings
Saffraanrisotto met garnalen en zeekraal
Recept afdrukken
No ratings yet

Saffraanrisotto met garnalen en zeekraal

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr risottorijst
  • 750 ml visbouillon
  • 2 envelopjes/buisjes saffraan
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 gr garnalen
  • 75 gr zeekraal
  • 30 gr boter
  • 50 gr Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Verwarm de visbouillon tot net tegen de kook aan en voeg de saffraan aan de bouillon toe. Houd de bouillon gedurende het koken constant warm.
  • Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan, ik gebruik een hapjespan, en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
  • Voeg de risottorijst toe zodra de ui glazig begint te zien en bak deze een paar minuten mee tot de rijstkorrels doorzichtig worden.
  • Voeg dan schep voor schep de visbouillon toe. Wacht met het toevoegen van een volgende schep bouillon tot de rijst de vorige schep heeft opgenomen. Herhaal deze stap tot de bouillon op is en de rijst zacht is maar nog wel een lichte bite heeft.
  • Doe de garnalen en zeekraal in de pan en schep deze door de risotto.
  • Voeg tot slot ook de boter en Parmezaanse kaas toe en roer dit door tot de boter en kaas gesmolten zijn.
  • Serveer de saffraanrisotto direct.