Ga terug
+ servings
BBQ-chicken nacho's
Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ-chicken nacho's van de bakplaat

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr tortillachips - nacho cheese
  • 300 gr kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 4 el barbecuesaus
  • 150 gr geraspte kaas - Belegen
  • 100 gr Cheddar geraspt
  • 3 plakken bacon
  • 1 handvol cherrytomaatjes - in kwarten
  • 2 el jalapeños - fijngesneden
  • 1 avocado - in blokjes
  • 1 klein bosje peterselie - grof gehakt
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Kruid de kipfilets met paprikapoeder, knoflook-, komijn- en uipoeder, een snufje zout en wat peper.
  • Leg de kipfilets op de bakplaat, besprenkel ze met een beetje olijfolie en gaar de kip in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten.
  • Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar. Voeg de barbecuesaus toe aan de geplozen kip en schep het geheel goed om.
  • Bak de plakken ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan.
  • Leg een nieuw vel bakpapier op de bakplaat en verdeel hier de helft van de tortillachips overheen.
  • Verdeel de helft van de geraspte kaas en Cheddar over de chips alsmede de helft van de BBQ-chicken.
  • Leg de rest van de tortillachips op de bakplaat en top dit af met de rest van de geraspte kaas, Cheddar en BBQ-chicken. Breek het krokante spek in stukken en verdeel ook deze over de bakplaat.
  • Schuif de nacho's nogmaals 5-10 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Schep alle andere ingrediënten door elkaar en verdeel de salsa over de nacho's zodra deze uit de oven komen.
  • Serveer direct.