Ga terug
+ servings
Gangmakers
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gangmakers

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

Harde Wenerdeeg:

  • 300 gr patentbloem
  • 200 gr boter - koud
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Cakebeslag:

  • 200 gr patenbloem
  • 200 gr boter - op kamertemperatuur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 el vanillesuiker
  • snufje zout

En verder:

  • jam
  • 200 gr melkchocolade - gesmolten

Instructies

  • Doe voor het Harde Wenerdeeg de boter in een kom en voeg hier de witte basterdsuiker aan toe. Klop dit tot een romig geheel.
  • Voeg dan het ei toe en klop deze mee tot het ei is opgenomen.
  • Doe als laatste de bloem en het snufje zout in een kom en kneed dit tot een soepel deeg. Pak het deeg in plasticfolie in en laat het een uur in de koelkast rusten zodat het deeg harder kan worden.
  • Vet ondertussen een muffinvorm in met olie en maak het cakebeslag.
  • Doe voor het cakebeslag de boter en suikers in een kom en klop dit romig. Voeg een voor een de eieren toe en tot slot de bloem en het snufje zout. Spatel dit tot een egaal cakebeslag.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Kneed na een uur rusten het Harde Wenerdeeg weer een keer door zodat het wat soepeler wordt. Rol het deeg vervolgens uit tot een plak van ongeveer 1-2mm dik.
  • Steek rondjes uit het deeg die net iets groter zijn dan de bodem van de muffinvormpjes. Duw het Harde Wenerdeeg in de muffinvormpjes, een ietwat opstaand randje is prima.
  • Schep een theelepel jam in het midden van de muffinbodems en schep hier vervolgens het cakebeslag om- en overheen.
  • Bak de Gangmakers in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Mocht je merken dat het Wenerdeeg nog niet helemaal gaar is na 20 minuten, bak de Gangmakers dan 5 minuten langer, bij voorkeur op alleen ondertemperatuur.
  • Laat de Gangmakers helemaal afkoelen en dip vervolgens de bovenkant van de koeken in de gesmolten chocolade.
  • Laat de chocolade op kamertemperatuur wat opstijven en bewaar de koeken vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.