Ga terug
+ servings

Künefe

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 125 gr kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 250 gr tel kadayifi
  • 60 gr ongezouten roomboter - gesmolten
  • 200 gr dil peyniri - in blokjes/plakjes
  • 2 el rozenwater
  • 2 el gehakte pistachenoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe de suiker samen met 250 ml water en het citroensap in een pannetje en laat dit 10 minuten koken zonder deksel op de pan. Laat de suikeroplossing afkoelen.
  • Leg de noedels 15 minuten tussen twee vochtige theedoeken zodat ze soepel worden.
  • Maak van de noedels 8 even grote hoopjes op de bakplaat en druppel wat van de gesmolten boter over de noedels.
  • Verdeel de kaas over de noedels en rol de noedels voorzichtig op tot hoopjes/kleine pakketjes. Druppel dan de rest van de boter over de noedels.
  • Bak de Künefe ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de noedels licht bruin zijn gekleurd.
  • Meng het rozenwater door de afgekoelde suikeroplossing en schenk dit over de nog warme Künefe.
  • Laat de suikeroplossing intrekken, strooi de pistaches over het gerecht en serveer de Künefe warm.