Ga terug
+ servings
Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Recept afdrukken
3 van 4 stemmen

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 400 gr lamsgehakt
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel

Voor de tomatensaus:

  • 1 ui - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl garam masala
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 el honing
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom en kneed dit goed door. Vorm balletjes van het gehaktmengsel. Hoe groot of hoe klein je ze maakt is aan jou.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballetjes in tot ze aan alle kanten bruin zijn. Gaar worden hoeft nog niet, dat komt later.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
  • Fruit in dezelfde pan als die je net hebt gebruikt de ui en knoflook tot het goed begint te geuren.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de kaneel, garam masala en chilivlokken en laat de saus 10 - 15 minuten indikken.
  • Voeg de honing aan de ingedikte saus toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Doe de gehaktballetjes bij de tomatensaus in de pan, schep goed om en laat de gehaktballetjes nog 5-10 minuten in de saus koken tot het vlees gaar is geworden.