Ga terug
+ servings
Buffalo chicken nacho's
Recept afdrukken
4 van 9 stemmen

Buffalo Chicken Nacho's

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak tortillachips - 200 gr
  • 300 gr kipfilet
  • 2 rode uien - gesnipperd
  • 2 tomaten - in blokjes
  • 2 el jalapeño - fijngesneden
  • 1/2 flesje Franks Buffalo Hot Sauce - 75 ml
  • 125 gr Cheddar - geraspt
  • 100 gr Emmentaler - geraspt
  • verse guacamole
  • zure room
  • gedroogde peterselie
  • limoensap
  • peper en zout

Instructies

  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de kipfilet onder een laagje water in een pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt, doe de deksel op de pan en kook de kip in 10-12 minuten gaar.
  • Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en schep de geplozen kip door de Buffalo saus.
  • Leg een laagje tortillachips onderin de ovenschaal en schep hier de helft van de kip bovenop. Strooi hier de helft van de Emmentaler en Cheddar overheen.
  • Leg een volgende laag tortillachips over de kip en kaas en verdeel hier de recht van het vlees en beide soorten kaas overheen.
  • Schuif de ovenschaal zo'n 10 minuten in de oven, tot alle kaas helemaal gesmolten is.
  • Schep ondertussen de rode ui, tomaat en jalapeño door elkaar en breng de salsa op smaak met limoensap, gedroogde peterselie en peper en zout.
  • Verdeel de tomatensalsa samen met verse guacamole en zure room over de nacho's zodra deze uit de oven komen.
  • Garneer de nacho's met verse koriander of gedroogde peterselie en wat extra Buffalo saus.