Ga terug
+ servings
Chili Cheese Fries
Recept afdrukken
4 van 5 stemmen

Fastfood Friday: Chili Cheese Fries

Porties: 2 personen*

Ingrediënten

Voor de chili:

  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 tl knoflookpasta - of 1 teentje knoflook
  • 1 tl chilipasta - of 1 rode peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 flinke tl gerookte paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 300 gr kidneybonen - met vocht
  • peper en zout

En verder:

  • 300 gr friet
  • 100 gr Cheddar - geraspt

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflookpasta, chilipasta en tomatenpuree aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe vervolgens het gehakt in de pan en voeg hier alle specerijen aan toe. Bak het gehakt al omscheppend rul.
  • Doe de tomatenblokjes in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de chili 30-40 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer 10 minuten voor het einde de kidneybonen door de chili en verwarm deze mee. Breng de chili op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de grillstand van de oven voor op een hoge stand, bij mij is dit 250°C.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking, zelf heb ik de friet in de Airfryer klaargemaakt.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in en verdeel de frieten over de schaal.
  • Schep 4 - 5 flinke lepels van de chili op de friet en verdeel hier het grootste deel van de geraspte Cheddar overheen. Schep nog eens 2 lepels chili op de kaas en strooi de rest van de kaas over het gerecht.
  • Grill de Chili Cheese Fries zo'n 2 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.

Notities

*Mocht je niet alle chili gebruiken dan kun je deze prima invriezen en later eten met wat rijst!