Ga terug
+ servings
Kokosbollen met witte chocolade
Recept afdrukken
4.50 van 4 stemmen

Kokosbollen met witte chocolade

Porties: 14 stuks*

Ingrediënten

  • 170 gr kristalsuiker
  • 190 gr geraspte kokos
  • 3 eieren
  • 1/4 tl zout
  • 1 el custardpoeder
  • 190 gr witte chocolade - chips of grof gehakt

Instructies

  • Spatel alle ingrediënten voor de koeken door elkaar, met uitzondering van de witte chocolade. Voeg als laatste de witte chocolade toe en schep dit rustig door het beslag.
  • Laat het koekmengsel minimaal 1 uur rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Schep met behulp van een ijslepel kleine bolletjes van het koekbeslag op de bakplaat.
  • Bak de kokosbollen in het midden van de oven in 13-18 minuten gaar. Laat ze afkoelen en bewaar de koeken vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.

Notities

*In het boek heeft Rutger het over minimaal 25 stuks, maar persoonlijk vond ik de koeken dan wel erg klein worden. Ik haalde er 14 uit van behoorlijk formaat.