Ga terug
+ servings
Geroosterde pompoensoep met pumpkin spice
Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde pompoensoep met pumpkin spice en gepofte knoflook

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen - in grove stukken
  • 1 el pumpkin spice
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 bol knoflook
  • 1 ui - in grove stukken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 tl chilipasta
  • 1 rode puntpaprika - in ringen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en verspreid de pompoen over een met bakpapier bekleed bakrooster.
  • Besprenkel de pompoen met olijfolie en strooi hier de pumpkin spice en gemberpoeder overheen.
  • Snijd een klein kapje van de halve bol knoflook af en besprenkel de bol met olijfolie. Pak de knoflook in aluminiumfolie in en leg deze tussen de pompoen op het bakrooster.
  • Rooster de pompoen en pof de knoflook 30 minuten in het midden van de oven tot de pompoen zacht is geworden.
  • Verwarm ondertussen een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg hier de ui, tomatenpuree en chilipasta aan toe en bak dit op middelhoog vuur tot de ui glazig wordt.
  • Doe dan de puntpaprika in de pan en bak deze 5 minuten mee.
  • Schep de geroosterde pompoen in de soeppan en duw de gepofte knoflookteentjes uit hun schilletjes.
  • Doe het komijnpoeder en de koriander in de pan en schenk hier de groentebouillon bij.
  • Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met de deksel half op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer vervolgens de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Notities

*Note: flespompoen kun je roosteren met schil en al en vervolgens ook ongeschild in de soeppan doen.