Vet een taartvorm of quichevorm goed in en verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel alle groenten over een bakplaat met bakpapier en strooi hier de knoflookpoeder en provençaalse kruiden overheen. Besprenkel de groenten lichtjes met olijfolie en grill ze 30 minuten in de oven.
Schep de zoete aardappelrasp om met de bloem, olijfolie en zwarte peper. Stort het mengsel in de quichevorm en verspreid het zo goed mogelijk met je handen. Druk goed aan.
Bak de zoete aardappelbodem 20 minuten in de voorverwarmde oven voor.
Verdeel de gegrilde groenten over de zoete aardappelbodem in de quichevorm.
Klop de eieren met de crème fraîche, peper en zout op en schenk het mengsel over de gegrilde groenten in de quichevorm.
Verdeel de plakjes salami over de quiche en strooi de geraspte kaas er overheen.
Bak de quiche in het midden van de oven in 20/25 minuten helemaal gaar.