Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Speculaasboterkoek

Porties: 1 boterkoek

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250 gr bloem
  • 3 el koek- en speculaaskruiden
  • 20 gr amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een staande mixer de roomboter met de basterdsuiker tot een egale massa. Voeg het ei toe, mix nog even door en voeg daarna in etappes de bloem toe. Mix totdat je een egaal beslag hebt.
  • Voeg nu de koek- en speculaaskruiden toe, en mix het beslag totdat het egaal gekleurd is.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (rand ingevet met boter), en verspreid gelijkmatig.
  • Strooi het amandelschaafsel erover en schuif de taartvorm in de oven voor 40 minuten.
  • Laat afkoelen, en daarna stevig worden in de koelkast. Laat de boterkoek een half uurtje op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.