Ga terug
+ servings
Bladerdeegcadeautjes met pittige tonijn
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Bladerdeegcadeautjes met pittige tonijn

Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg - diepvries, ontdooid
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el sriracha
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 rode paprika - in kleine blokjes
  • 160 gr tonijn op water
  • 2 el verse peterselie
  • 1 ei - losgeklopt
  • peper en zout
  • sesam- en maanzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook, paprika en de ui aan. Voeg de tomatenpuree samen met de Sriracha en de specerijen toe en bak deze nog eens 2 minuten mee.
  • Voeg de tonijn (niet afgieten!) toe aan de rest van de ingrediënten in de pan en laat de saus een paar minuten pruttelen tot de paprika helemaal zacht is geworden. Breng op smaak met peper en zout en voeg de verse peterselie toe. Laat de tonijnvulling een beetje afkoelen.
  • Snijd 9 van de 10 bladerdeegplakjes doormidden.
  • Schep op ieder strookje bladerdeeg een lepeltje van de tonijnvulling. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen goed op elkaar. Leg de pakketjes op de bakplaat.
  • Smeer de bovenkant van alle bladerdeegpakketjes in met losgeklopt ei.
  • Snijd het laatste plakje bladerdeeg in dunne reepjes. Rol deze op en 'vouw' hier strikjes van op de bladerdeegpakketjes.
  • Strooi wat sesam- en maanzaadjes over de bladerdeegcadeautjes en bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.