Ga terug
+ servings
Bladerdeegletter met zuurkool en rookworst
Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeegletter met zuurkool en rookworst

Porties: 1 grote letter

Ingrediënten

  • 125 gr spekblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rookworst in halve plakjes
  • 300 gr zuurkool
  • 150 gr belegen strooikaas + iets extra
  • witte peper
  • 1 vel vers bladerdeeg
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en voeg vervolgens de ui toe. Bak deze mee tot de ui glazig wordt.
  • Voeg dan de rookworst, zuurkool en strooikaas toe en warm het geheel goed door.
  • Laat de vulling afkoelen en schep deze vervolgens op het vel bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg op en kneed deze vervolgens in de gewenste vorm.
  • Smeer de bovenkant van de bladerdeegletter in met losgeklopt ei en bestrooi deze met de kaas die je nog over hebt.
  • Bak de bladerdeegletter in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Met bovenstaand recept kun je ook meerdere kleinere letters maken, leuk als je iedereen zijn/haar eigen letter wil serveren!