- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed het bakblik met bakpapier. 
- Prak de rijpe bananen met een vork tot een papje. Voeg hier vervolgens alle ingrediënten voor het bananabread aan toe en spatel het geheel tot een egaal beslag. 
- Schep het cakebeslag in het cakeblik en dek deze af met aluminiumfolie. Bak de cake 20 minuten in het midden van de oven. 
- Maak ondertussen de kaneelkruim door alle ingrediënten met elkaar te mengen en met je vingertoppen te verkruimelen tot een grof kruimeldeeg. 
- Haal na 20 minuten het aluminiumfolie van het cakeblik af en strooi de kaneelkruim over het bananabreadbeslag in het cakeblik. 
- Zet het cakeblik met kruim terug in de oven en bak het bananabread nog eens 20-25 minuten onafgedekt in het midden van de oven. 
- Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt en in plakken snijdt.