Ga terug
+ servings
Mini kiptaartjes met brie
Recept afdrukken
No ratings yet

Mini kiptaartjes met brie

Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes hartig taartdeeg - uit de vriezer, ontdooid
  • 200 gr kipfilet
  • 1 prei - in halve ringen
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 100 gr brie - in 10 kleine plakjes
  • 2 eieren
  • 50 gr crème fraiche
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper en zout

Instructies

  • Vul een pannetje met water en leg hier de laurierblaadjes en kruidnagels in. Breng het water aan de kook.
  • Leg zodra het water kookt de kipfilet in de pan en kook de kip op laag vuur in 12 minuten gaar. Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar zodra deze gaar.
  • Bak ondertussen de prei zo'n 2 minuten in een koekenpan zacht. Schep de kip en prei door elkaar.
  • Vet een muffinvorm in met olie en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Steek met een ringsteker cirkels uit de velletjes taartdeeg. Drapeer iedere cirkel deeg in een muffinvormpje en druk de randen op elkaar.
  • Schep een lepel van het prei-kipmengsel onderin ieder muffinvormpje.
  • Klop de eieren samen met de crème fraîche, tijm, peper en zout op en schenk een klein beetje van de eivulling in ieder muffinvormpje.
  • Leg tot slot op ieder muffinvormpje een plakje brie en bak de mini kiptaartjes in 20 - 25 minuten helemaal gaar.
  • Serveer ze warm of laat ze afkoelen en bewaar ze vervolgens luchtdicht in de koelkast.