Ga terug
+ servings
3.67 van 3 stemmen

Geroosterde tomaat-paprikasoep

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 1 winterpeen
  • 4 rode/oranje paprika's
  • 1 rode ui - groot
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 flinke tl gerookt paprikapoeder
  • verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Was alle groenten. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de paprika's in grove stukken, de ui in partjes, de winterpeen in plakjes en plet de teentjes knoflook.
  • Verdeel alle groenten in een evenredige laag over de bakplaat. Besprenkel de groenten met olie, peper, zout en gerookt paprikapoeder.
  • Rooster de groenten in 30-40 minuten gaar.
  • Schep zodra de groenten zijn geroosterd de paprika's van de bakplaat en verwijder de zwartgeblakerde velletjes.
  • Doe de groentebouillon samen met de verse basilicum en alle geroosterde groentes in een pan en pureer het geheel tot een grove soep.
  • Breng de soep desgewenst extra op smaak met peper en zout.