Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
4.41 van 15 stemmen

Broodje Hete Kip Ketjap

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1/2 Turks brood gehalveerd en opengesneden
  • 400 gram kippendijen in reepjes
  • 2 tl sambal badjak
  • 4 el ketjap manis
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 tl honing
  • sla naar keuze - ik koos voor Misti Canza salade
  • 1 komkommer
  • 1 scheut rijstazijn
  • 1 tl suiker

Instructies

  • Meng de kippendijen met de sambal en ketjap manis. Laat dit een half uurtje intrekken.
  • Verhit nu een beetje olijfolie in een pan en bak de kip kort op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook en honing toe en roer nog even goed door. Doe de deksel op de pan en laat de kip nog 15 minuten op middelhoog vuur garen.
  • Ondertussen schaaf je dunne plakken van de komkommer en doe je deze in een kommetje met de rijstazijn en suiker. Meng een beetje door elkaar.
  • Als de kip klaar is vul je de broodjes met een beetje sla, wat kip en wat komkommer. Eet smakelijk!