Ga terug
+ servings
Krokante honing-sesamkip
Recept afdrukken
4 van 9 stemmen

Krokante honing-sesamkip

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet - in blokjes
  • 2 el Lee Kum Kee Premium Oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el ketchup
  • 75 gr bloem
  • 50 gr maïzena
  • peper en zout
  • 1 el witte sesamzaadjes - geroosterd
  • 1 el zwarte sesamzaadjes - geroosterd
  • 1 bosuitje - in ringen
  • Lee Kum Kee Knoflook-Chilisaus - voor erbij

Instructies

  • Roer de Premium Oestersaus, sesamolie, honing, rijstazijn en ketchup door elkaar.
  • Leg de blokjes kip in de marinade. Dek de kom af en laat de kip minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  • Verhit een laagje olie (0,5 - 1 cm) in een koekenpan of wok.
  • Roer de bloem, maizena, peper en zout door elkaar en wentel hier de gemarineerde kipblokjes door.
  • Leg de gepaneerde kipblokjes in de hete olie en bak ze in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de kip uit de olie en strooi direct de twee kleuren sesamzaadjes bij de kip. Schep even om, schep de kip in een kommetje en garneer met de bosui.