Ga terug
Honeycomb
Recept afdrukken
4 van 6 stemmen

Zelf maken: Honeycomb

Ingrediƫnten

  • 100 gr kristalsuiker
  • 3 el ahornsiroop - maple syrup
  • 1 el honing
  • 1 1/2 tl baking soda

Instructies

  • Zet een ovenschaal van (middel)groot formaat klaar en leg hierin een vel bakpapier.
  • Doe de kristalsuiker, ahornsiroop en honing in een grote pan. Omdat het mengsel straks enorm in volume toe gaat nemen is het belangrijk dat je geen steelpannetje gebruikt maar een (middel)grote kookpan.
  • Laat de suiker op het vuur smelten en het geheel vervolgens een paar minuten bubbelen tot het een mooie karamelkleur heeft gekregen. Roer niet in de pan!
  • Voeg zodra het mengsel een mooie kleur heeft gekregen en ruikt naar karamel de baking soda toe. Roer dit direct door de karamel met behulp van een garde.
  • Giet het hele mengsel in de bakvorm, DENK AAN JE HANDEN!, en laat het hierin een halfuur volledig afkoelen en uitharden.
  • Breek de honeycomb zodra het helemaal is afgekoeld in stukken.