Ga terug
+ servings
Kipkerrie flapjes
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Kipkerrie flapjes

Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 6 grote vellen filodeeg
  • 300 gr kipfilet
  • 100 gr doperwtjes - diepvries
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • 100 gr crème fraiche
  • 1 el kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl cayennepeper
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en leg hier de kipfilet in. Kook de kipfilet vervolgens op laag vuur in 20-25 minuten helemaal gaar.
  • Kook de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze daarna af.
  • Roer de bosuitjes samen met crème fraîche, kerriepoeder, kurkuma en cayennepeper tot een sausje.
  • Snijd de grote vellen filodeeg in banen van ongeveer 5 centimeter breed.
  • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pluis de gaargekookte kipfilet met behulp van twee vorken uit elkaar. Voeg hier het kerriesausje en de doperwtjes aan toe en schep het geheel goed om.
  • Leg een strook filodeeg voor je en smeer het deeg in met zonnebloemolie.
  • Schep 1 theelepel van de kipvulling op het deeg. Vouw het deeg vervolgens in een driehoekje (zie de video voor instructies) en leg deze op de bakplaat. Herhaal dit tot de vulling en het filodeeg op is.
  • Bak de kipkerrie flapjes 15-20 minuten in het midden van de oven tot het deeg knapperig en goudbruin gekleurd is.
  • Serveer direct.