Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Pindakaas Blondies met Witte Chocolade Chunks

Porties: 15 blondies

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 8 gram vanille suiker
  • 1 vanille peul
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram witte chocolade in grove stukken gehakt
  • 200 gram 100% puur pindakaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Mix de roomboter met de suikers tot een egale massa.
  • Schraap de vanille uit de peul en voeg deze samen met de eieren toe aan het beslag. Klop tot een luchtig beslag.
  • Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en mix totdat je een egale massa hebt.
  • Op het laatst voeg je 200 gram van de grote stukken witte chocolade toe. Mix even kort door het beslag en stort het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal.
  • Verspreid gelijkmatig en swirl nu de pindakaas er doorheen. Druk de laatste 100 gram aan witte chocolade erbij in en schuif in de oven voor 50 minuten.

Notities

Ik heb voor deze blondies een ovenschaal van 14x24cm gebruikt. Als je de randen van de cake afsnijdt, dan hou je 12x20cm over en daar kun je 15 blondies van 4x4cm van snijden.