Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3 van 4 stemmen

Mexicaans Gevulde Paprika's met Kip

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kippendijen in reepjes
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 el paprikapoeder smoke
  • 1/2 tl paprikapoeder scherp
  • 4 rode paprika's
  • geraspte oude kaas
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 tl komijn
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • een paar druppels citroensap
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout
  • een paar eetlepels kwark of sour cream / crème fraîche
  • een paar schijfjes jalapeños (uit een potje)
  • een handje nacho's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de knoflook kort in de olie. Voeg nu de kip samen met de paprikapoeders en een halve theelepel komijn toe en roer goed door zodat alle kip bedekt is met de kruiden. Voeg nog een beetje peper en zout toe en bak de kip op middelhoog vuur gaar.
  • Ondertussen snijd je de bovenkant van de paprika's af en haal je het klokhuis eruit zodat je bakjes overhoudt.
  • Zet de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de paprika's met de kip en strooi er royaal kaas overheen. Schuif in de oven voor 10 minuten.
  • Maak ondertussen de guacamole door de avocado's grof te prakken met de overige komijn, ui en een beetje citroensap (zodat de guacamole mooi groen blijft).
  • Als de paprika's klaar zijn verdeel je over iedere paprika wat van de guacamole, een dot kwark en wat nacho's. Voor de liefhebber ook wat jalapeños.