Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Hartige Galette met Cherrytomaatjes en Geitenkaas

Porties: 1 galette

Ingrediënten

  • 4 plakken hartig taartdeeg
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 250 gram trostomaatjes gehalveerd
  • een beetje honing
  • peper
  • zeezout
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de 4 plakken taartdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de plakken elkaar iets overlappen zodat je ze, wanneer ze ontdooid zijn, de randen in elkaar kunt drukken.
  • Kruimel de geitenkaas over het midden van het vierkant. Houd een cirkel aan want je gaat de randen later omklappen.
  • Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook totdat de ui een een beetje bruin wordt.
  • Verdeel het mengsel over de geitenkaas en verdeel daarover weer de gehalveerde tomaatjes. Giet een beetje honing over de tomaatjes, en strooi er een beetje peper en zout overheen.
  • Klap de zijkanten van het taartdeeg naar binnen en bestrijk het deeg met een beetje van het losgeklopte ei. Schuif in de oven voor 30 minuten. Als het deeg mooi bruin van kleur is, is de galette klaar.