Ga terug
+ servings
Chili hotdogs uit de oven
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Fastfood Friday: Tasty's Chili hotdogs uit de oven

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg - voor 6 croissants
  • 1 blik mini knakworstjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 500 gr rundergehakt
  • 120 ml tomatensaus - uit pot
  • 110 gr ketchup
  • 2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 60 gr Cheddar - geraspt
  • 3 lente-uitjes - in dunne ringen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C en vet een ovenschaal (25 cm) in.
  • Snijd de driehoekige plakken croissantdeeg in drieën en rol in ieder plakje deeg een mini knakworstje. Zet de mini hotdogs langs de rand van de ovenschaal rechtop en stop eventuele overige knakworstjes tussen de rolletjes.
  • Bak de hotdogs in het midden van de oven in 10-15 minuten bruin en gaar. Haal de ovenschaal uit de oven maar laat de oven aanstaan.
  • Maak ondertussen de chili door een beetje zonnebloemolie in een koekenpan te verwarmen. Fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg dan het rundergehakt samen met peper en zout toe en bak dit rul.
  • Doe de chilipoeder, komijnpoeder, tomatensaus en ketchup in de pan en roer het geheel goed door. Laat de chili in 10 minuten op middelhoog vuur indikken.
  • Schep de chili in het midden van de mini hotdogs in de ovenschaal. Strooi de cheddar over de chili en zet de ovenschaal 5-10 minuten terug in de oven, tot de cheddar gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven, strooi de lente-uitjes over het gerecht en serveer warm.