Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg daarna de knoflook, rode peper, gember, citroengras en theelepel currypasta toe. Bak tot je de geuren begint te ruiken en roer nog een paar keer door.
Haal de stukken citroengras eruit en voeg dan het kruidenmengsel toe aan het kipgehakt en kneed goed door.
Voeg nu de overige ingredienten voor het gehakt toe; kokosrasp, ei, paneermeel en een beetje peper en zout. Kneed nogmaals goed door en vorm 15 gehaktballetjes.
Verhit weer wat (een paar el) olijfolie in de pan en bak alle balletjes tegelijk gaar. Eerst kort op hoog vuur aanbakken en daarna laten garen op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Ondertussen maak je de kokossaus door de kokosmelk samen met het limoensap en het halve bouillonblokje te verwarmen. Roer goed door totdat het bouillonblokje is opgenomen door de kokosmelk. Voeg nu een beetje bloem toe om de saus wat te verdikken. Blijf roeren (en proeven).
Serveer de gehaktballetjes in de saus.