Ga terug
–+ servings
Witte chocolademousse met karamelpopcorn
Recept afdrukken
3.65 van 20 stemmen

Witte chocolademousse met karamelpopcorn

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 ml slagroom verdeeld in 100 en 300 ml
  • 1 eidooier
  • 1 el kristalsuiker
  • 150 gr witte chocolade
  • 1/2 zak zoute popcorn om te poppen
  • 100 gr kristalsuiker
  • 3 el water

Instructies

  • Doe 100 milliliter slagroom in een steelpannetje en verwarm dit tot de damp er vanaf komt. Niet laten koken!
  • Klop ondertussen de eidooier met de eetlepel kristalsuiker op tot een romig, lichtgeel mengsel. Schenk de warme slagroom bij het eimengsel terwijl je blijft kloppen. Schenk alles weer terug in de steelpan en verwarm alles nog even door.
  • Haal de pan van het vuur en doe de witte chocolade in de pan. Roer goed door tot de chocolade gesmolten is. Klop ondertussen de rest van de slagroom stijf.
  • Spatel de stijfgeklopte slagroom door het chocolademengsel. Schep het moussebeslag in glaasjes en zet deze in de koelkast tot de chocolademousse is opgesteven.
  • Pop de zak popcorn volgens de instructies in de magnetron. Doe de helft van de popcorn vervolgens in een bak. De andere helft kun je opsnoepen.
  • Doe de kristalsuiker en drie eetlepels water in een steelpannetje. Verwarm dit op middelhoogvuur tot het begint te bubbelen. Wacht tot het mengsel bruin kleurt en roer het dan met een garde constant door tot de karamel donkerbruin is gekleurd.
  • Schenk de warme karamel bij de zoute popcorn in de kom en schep alles goed om. Schep de karamelpopcorn op de witte chocolademousse in de glaasjes.