Ga terug
+ servings
Eton Mess
Recept afdrukken
No ratings yet

Eton Mess

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de meringues:

  • 1 eiwit
  • 50 gram kristalsuiker

Voor de vanilleroom:

  • 250 milliliter slagroom
  • 1 verse vanillepeul
  • 100 gram mascarpone

Voor de aardbeiensaus:

  • 200 gram aardbeien uit de diepvries
  • 25 gram kristalsuiker

En verder:

  • vers rood fruit

Instructies

Meringues:

  • Verwarm voor de meringues de oven voor op 90°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Doe het eiwit in de kom van de keukenmachine en klop deze luchtig. Voeg vervolgens beetje bij beetje de kristalsuiker toe terwijl je de machine laat kloppen. Klop de eiwitten tot stijve, glanzende pieken.
  • Schep het meringuebeslag in een spuitzak en spuit kleine dotjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat de meringues 60 - 90 minuten (afhankelijk van de grootte van de meringues) in het midden van de oven drogen.

Vanilleroom:

  • Doe de slagroom in een kom en voeg hier het vanillemerg aan toe. Klop de slagroom lobbig. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop het geheel tot een stevige room. Schep dit in een spuitzak.

Aardbeiensaus:

  • Doe de diepvriesaardbeien samen met het kristalsuiker in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de aardbeien volledig zacht zijn. Pureer daarna alles tot een gladde saus.

Opmaken van het bord:

  • Spuit toefjes van de vanilleroom op een bord. Verdeel hele meringues over het bord en verkruimel er ook een paar. Schep vervolgens een paar lepeltjes van de verse aardbeiensaus op het bord. Verdeel het fruit over het gerecht en serveer de Eton Mess direct.