Ga terug
–+ servings
Pasteitjes met garnalenragout
Recept afdrukken
3.75 van 8 stemmen

Pasteitjes met garnalenragout

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes
  • 25 gr ongezouten roomboter
  • 25 gr bloem
  • 100 ml volle melk
  • 250 ml visbouillon
  • 1 el mosterd
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de pasteibakjes volgens de instructies op de verpakking in de oven.
  • Smelt ondertussen voor de ragout de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en bak deze terwijl je blijft roeren met een garde zo'n 2-3 minuten mee.
  • Schenk de melk in de pan en roer dit tot een dik, klontvrij mengsel. Voeg vervolgens in drie etappes de visbouillon toe. Roer de ragout in de tussentijd iedere keer goed met een garde tot een dik, klontvrij mengsel. Kook de ragout op laag vuur onder af en toe doorroeren dik.
  • Doe de mosterd, peterselie en Hollandse garnaaltjes bij de ragout in de pan. Roer goed door en breng de garnalenragout op smaak met peper en zout.
  • Vul de pasteibakjes met de garnalenragout en serveer direct.