Ga terug
–+ servings
Champagnecheesecake potjes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Champagnecheesecake potjes

Porties: 6 potjes

Ingrediënten

  • 100 ml slagroom
  • 150 ml champagne
  • 300 gr witte chocolade
  • 500 gr naturel roomkaas
  • 150 gr Digestive biscuits
  • 1 1/2 blik vlaaivulling kersen

Instructies

  • Doe de slagroom, champagne en witte chocolade bij elkaar in een steelpannetje. Verwarm dit tot de chocolade is gesmolten. Klop ondertussen de roomkaas in een kom luchtig.
  • Verkruimel de biscuits door erop te slaan met een deegroller of een foodprocessor te gebruiken. Schep twee eetlepels koekkruimels in ieder glaasje. Schep hier twee eetlepels vlaaivulling bovenop.
  • Meng het champagne-chocolademengsel met de opgeklopte roomkaas tot een glad geheel. Schenk de cheesecakevulling in de glaasjes.
  • Zet de champagnecheesecake potjes minimaal 3 uur in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.