Ga terug
+ servings
Fusilli alla melanzane
Recept afdrukken
No ratings yet

Fusilli alla melanzane e taleggio

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr fusilli gedroogd
  • 1 aubergine
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1/2 rode chilipeper fijngehakt
  • 250 gr taleggio in blokjes
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd de aubergine in dikke plakken en bestrooi ze met zout. Laat even intrekken en dep de plakken aubergine vervolgens droog met een vel keukenrol. Snijd in blokjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en chilipeper aan. Voeg de aubergine toe en bak deze zo'n 5 minuten mee. Doe de rozemarijn erbij.
  • Schep de gaargekookte fusilli bij de aubergine in de pan. Voeg de blokjes taleggio toe en schep het geheel goed om tot de kaas gesmolten is. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer direct.

Notities

*Mocht je dit lekker vinden en de pasta iets smeuïger willen hebben dan kun je samen met de taleggio ook een schep crème fraîche of mascarpone toevoegen aan de pasta. Ik heb er zelf nog wat geraspte mozzarella overheen gestrooid toen ik dit gerecht ging eten. Perfecte combinatie!