Ga terug
+ servings
Pecan Pie Cakerol
Recept afdrukken
No ratings yet

Pecanpie cakerol

Porties: 1 cake*

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk 400 gr
  • 4 eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • 90 gr patentbloem
  • 30 gr maïzena
  • 100 gr mascarpone
  • 1 handvol pecannoten
  • ongezoet cacaopoeder
  • melkchocolade gesmolten

Instructies

  • Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan met kokend water. Zorg ervoor dat het water blijft koken en kook de melk nu zo'n 3 uur tot dulce de leche. Zorg er ten alle tijde voor dat het blik onder wat blijft liggen, dus voeg tussentijds waar nodig extra water toe. Laat de dulce de leche volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Klop de eieren met de kristalsuiker luchtig. En met luchtig bedoel ik echt luchtig, klop gerust 10 minuten.
  • Voeg vervolgens de bloem en de maizena aan de opgeklopte eieren toe. Spatel dit tot een luchtig, klontvrij cakebeslag.
  • Stort het cakebeslag op de met bakpapier beklede bakplaat en spreid het beslag met behulp van een spatel uit tot een rechthoekige plak.
  • Bak de cake in het midden van de oven in 12 - 15 minuten gaar. Leg de cake vervolgens direct op de kop op een droge theedoek. Verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake direct in de theedoek op. Laat de cake in de theedoek afkoelen.
  • Klop ondertussen de dulce de leche samen met de mascarpone romig. Hak de pecannoten grof.
  • Rol de cake zodra deze is afgekoeld voorzichtig terug. Smeer de bovenkant in met de dulce de leche room en strooi de pecannoten er overheen. Rol vervolgens de cake voorzichtig weer terug op.
  • Bestrooi de Pecan Pie cakerol met het cacaopoeder en drizzle er gesmolten chocolade overheen. Bewaar de cake in de koelkast, maar eet hem 't liefst zo vers mogelijk.

Notities

*Uit 1 cake haal je 8 - 10 plakjes