Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Cook the Books: Ontbijtcake uit FitFood Made Easy

Porties: 1 kleine ronde cake

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 4 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 60 mililiter kokosolie gesmolten
  • 1 schepje vanille eiwitpoeder
  • snufje zeezout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram blauwe bessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
  • Puls de havermout in een keukenmachine tot je een meel hebt.
  • Voeg daarna de bananen, eieren en kokosolie toe en mix tot een beslag.
  • Voeg daarna het eiwitpoeder, zou, kaneel en bakpoeder toe en mix wederom tot alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Giet het beslag in een kleine (met bakpapier beklede) springvorm en bestrooi de bovenkant met de blauwe bessen (druk sommigen een beetje naar beneden).
  • Schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten. Laat nog even een kwartiertje afkoelen voor je een hap neemt.