Ga terug
+ servings
Rigatoni pastaschotel met salami en champignons
Recept afdrukken
4.29 van 7 stemmen

Rigatoni pastaschotel met salami en champignons

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 350 gr Rigatoni
  • 200 gr salami in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 1,5 blik gezeefde tomaten 600 gr
  • verse basilcium hoeveelheid naar smaak
  • geraspte Parmezaanse kaas hoeveelheid naar smaak
  • 1 handvol geraspte mozzarella

Instructies

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de Rigatoni gaar. De pasta mag nog wel een beetje bite hebben.
  • Verhit ondertussen een grote pan op het vuur. Bak hierin de salami tot het vet vrijkomt en voeg dan de ui, knoflook een rode paper toe. Bak dit mee tot de knoflook goed begint te geuren en de ui glazig wordt.
  • Doe de champignons in de pan en bak deze mee tot ze zacht worden. Schenk dan de gezeefde tomaten in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de pastasaus zachtjes koken tot de pasta gaar is.
  • Schep de gaargekookte pasta in de pan met pastasaus. Voeg de basilicum toe en schep het geheel goed om. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella over de ovenschaal. Bak de pastaschotel in het midden van de oven 10 minuten tot de kazen gesmolten zijn.