Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Hasselback Potatoes met Bacon en Cheddar

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 5 flinke rode aardappelen
  • 100 gram bacon dunne plakjes
  • een stuk Cheddar
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de aardappelen schoon en snijd ze met een scherp mes in hele dunne plakjes. Zorg ervoor dat je onderaan niet helemaal doorsnijdt.
  • Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel er wat olijfolie overheen, een beetje peper en zout en schuif de aardappelen in de oven voor 40 minuten.
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de bacon knapperig en snijd daarna in kleine plakjes. Snijd ook de cheddar in kleine dunne plakjes.
  • Als de aardappels gaar zijn (test voorzichtig met een vork door erin te prikken), haal ze dan uit de oven en stop afwisselend de bacon en de cheddar ertussen. Schuif voor nog 5 minuten in de oven.
  • Als de cheddar gesmolten is zijn de potatoes klaar. Rasp er nog een beetje cheddar overheen voordat je ze uitserveert.