Ga terug
+ servings
Aardappeltaart met rode ui en geitenkaas
Recept afdrukken
3 van 3 stemmen

Aardappeltaart met rode ui en geitenkaas

Trefwoord: appeltaart
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 rode uien
  • 2 takjes rozemarijn - fijngesneden
  • 100 gr verse geitenkaas
  • 50 gr boter - gesmolten
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Schaaf de aardappelen met een mandoline of foodprocessor in plakjes van ongeveer 2 mm dik. Je kunt ook proberen om ze in dunne plakjes te snijden. Schaaf ook de rode uien in flinterdunne ringen.
  • Leg de geschaafde aardappelplakjes dakpansgewijs in een cirkel van ong. 25-30cm doorsnede in het midden van de bakplaat. Snijd de bovenkant van de plakjes aardappel in met gesmolten boter.
  • Strooi 1/3 deel van de rozemarijn over de aardappelplakjes en verdeel ook 1/3 deel van de uien en geitenkaas over de plak met aardappels.
  • Herhaal bovenstaande twee stappen tot je aardappels op zijn. Smeer de bovenkant van de aardappeltaart weer in met boter en strooi de rest van de rozemarijn, peper en zout over de taart.
  • Bak de aardappeltaart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Verdeel zodra de taart uit de oven komt het restantje ui en geitenkaas over de taart.