Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Gepofte Quinoa Repen met Dadels en Chocolade

Porties: 8 repen

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 150 gram dadels in kleine stukjes gesneden
  • 50 gram havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 100 gram chocolade 72%

Instructies

  • Pof de quinoa. Dit doe je door een koekenpan te verhitten met de quinoa erin. Op middelhoog vuur wacht je net zo lang totdat je ze zachtjes hoort poffen. Popcorn maar dan de lichtversie zeg maar. Roer wel af en toe door om aangebrande bolletjes te voorkomen. Het kan even duren, heb geduld en blijf bij de pan.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Doe ondertussen de dadelstukjes met de havermout, kaneel en honing in een foodprocessor en mix totdat je een stevige bal hebt.
  • Doe de bal in een kom en giet de chocolade er overheen. Meng totdat je een wat minder stevige massa hebt. Nu kun je ook de quinoa erdoor mengen.
  • Druk het 'beslag' in een met bakpapier beklede cakevorm en verdeel gelijkmatig. Druk de bovenkant glad met je vingers en zet in de koelkast voor ongeveer 3 uur. Als het 1 stevig blok is geworden kun je er repen van snijden.

Notities

De repen zijn ook in te vriezen!