Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4.09 van 12 stemmen

Kaneelcake met Kandijsuiker

Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 3 el kaneel
  • 1 tl vanille aroma
  • 50 gram kandijsuiker + 1 volle eetlepel voor bovenop de cake

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop in een staande mixer de boter los met de basterdsuiker. Laat de mixer aan staan totdat de 2 ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en mix rustig nog eens door.
  • Nu het zelfrijzend bakmeel, ook in etappes om het stuiven te voorkomen. Rustig mixen.
  • Als het beslag een egale massa is geworden voeg je de 3 eetlepels kaneel toe en de vanille aroma. Mix tot het beslag de kaneel en het aroma goed heeft opgenomen.
  • Als laatste voeg je de kandijsuiker toe. Mix dit kort door het beslag heen.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en schuif in de oven voor 75 minuten.

Notities

Ik gebruikte voor dit recept een langere cakevorm dan de standaard cakevorm; 25,5 cm.