Ga terug
+ servings
Gevlochten pesto-parmezaanbrood
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Gevlochten pesto-parmezaanbrood

Porties: 1 brood (van 40 cm lang)

Ingrediënten

Voor het brood:

  • 500 gr patent bloem
  • 25 gr kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 1 zakje instant gist - 7 gr
  • 50 gr boter - op kamertemperatuur
  • 225 ml volle melk - lauwwarm
  • 1 ei

Voor de pesto:

  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 10 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1 1/2 el olijfolie
  • peper en zout

En verder:

  • 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Doe de bloem samen met de kristalsuiker, zout en gist in de kom van een keukenmachine. Zorg ervoor dat het zout en gist niet direct met elkaar in aanraking komen. Roer de droge ingrediënten even door.
  • Laat de machine zachtjes draaien en voeg de boter toe. 'Kneed' dit even door tot de boter is opgenomen.
  • Voeg dan het ei en de volle melk aan de droge ingrediënten toe en laat de machine het geheel in zo'n 8 minuten tot een stevig kneden.
  • Bebloem het aanrecht en kneed het deeg nog even kort door met je handen. Vorm een bal van het deeg, doe het terug in de kom en dek deze af met een theedoek. Laat het brooddeeg een uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten bij elkaar in een hakmolentje te doen en het geheel te vermalen tot een fijne pesto.
  • Kneed na een uur het deeg nog eens door met je handen en vorm er met behulp van een deegroller een rechthoek van, van ongeveer 20 x 40 centimeter.
  • Smeer de bovenkant van de plak deeg in met pesto en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas er overheen.
  • Rol het deeg over de breedte op en knijp de naden goed dicht.
  • Snijd de deegrol met een mes over de lengte doormidden en vouw vervolgens beide strengen deeg om elkaar heen. Knijp de boven- en onderkant van het deeg goed dicht.
  • Leg het gevlochten pesto-parmezaanbrood op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een licht vochtige theedoek en laat het brood nogmaals een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.