Ga terug
+ servings
Marokkaanse lamsstoof
Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse lamsstoof uit 'Uit de keuken van Fatima'

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 500 gr lamsvlees - in grove stukken
  • 1 ui - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl harissapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el verse peterselie - fijngehakt
  • 300 gr sperziebonen - in kwarten
  • 4 wortelen - in kwarten
  • 200 ml lauwwarm water

Instructies

  • Verhit beide soorten oliën in een grote braadpan op het vuur en schep het lamsvlees erbij.
  • Doe ook de ui en knoflook in de pan en schep het geheel goed om. Bak het lamsvlees in 5-8 minuten aan alle kanten bruin.
  • Voeg alle kruiden en specerijen, met uitzondering van de verse peterselie toe, en roer goed door.
  • Doe de verse peterselie en groenten in de pan en schenk het water erbij. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 40-50 minuten stoven tot het vlees helemaal gaar is geworden en de groenten zacht.
  • Breng de stoofschotel desgewenst op smaak met peper en zout.