Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Chocoladeboterkoek met Oreobodem en Chocolade Ganache

Porties: 1 boterkoek

Ingrediënten

Bodem

  • 154 gram Oreo (= 1 verpakking)
  • 50 gram roomboter

Boterkoek

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 30 gram cacao

Ganache

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom

Topping

  • 3 Oreokoekjes

Instructies

Bodem

  • Smelt de boter en crush de Oreo's in een foodprocessor (of in een theedoek met een deegroller of een wijnfles).
  • Voeg de koekkruimels aan de gesmolten boter toe en roer goed door.
  • Stort het geheel in een met bakpapier beklede bakvorm (= boterkoekvorm of taartvorm van 22cm) en verdeel gelijkmatig over de bodem. Gebruik hier eventueel de bolle kant van een lepel voor.

Boterkoek

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de boter met de basterdsuiker in een staande mixer tot het een egale massa is geworden. Voeg dan de bloem beetje bij beetje toe en mix rustig door. Voeg nu het ei toe en mix weer tot je een egale massa hebt. Op het laatst voeg je de cacao toe, mix nogmaals totdat de cacao volledig is opgenomen in het beslag.
  • Stort het beslag op de Oreo bodem. Verdeel wederom gelijkmatig en schuif in de oven voor 35 minuten.

Ganache

  • Doe de chocolade en de slagroom in een steelpan. Op laag vuur verwarm je het geheel zodat de chocolade smelt. Roer regelmatig door totdat je een mooie gladde ganache hebt.
  • Stort de ganache op de inmiddels afgekoelde boterkoek en verdeel gelijkmatig. Tik met de vorm op het aanrecht om een gladde bovenkant te krijgen.
  • Verkruimel de 3 Oreo's en verdeel deze over de ganache en zet de boterkoek in de koelkast om op te laten stijven. Een paar uurtjes moet voldoende zijn.