Ga terug
–+ servings
Cookiedough Fudge
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Cookiedough fudge

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2 el volle melk
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr patentbloem
  • snuf zout
  • 150 gr witte chocolade - in stukken
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
  • 100 gr pure chocolate chips

Instructies

  • Maak eerst het koekdeeg door hiervoor de roomboter samen met de suikers romig te kloppen.
  • Voeg de melk en het vanille-extract toe, gevolgd door de bloem en een snuf zout. Meng het geheel tot een iets kruimelig koekdeeg.
  • Smelt de witte chocolade in een steelpannetje en voeg hier de gecondenseerde melk aan toe. Verwarm het geheel al roerend tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel dikker is geworden.
  • Schenk de witte chocoladefudge bij het koekdeeg in de kom en spatel het geheel goed door tot het lijkt op cakebeslag.
  • Doe dan de pure chocolate chips in de kom en spatel dit door.
  • Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en stort het fudgemengsel hierin.
  • Laat de Cookiedough fudge minimaal 2 uur in de koelkast opstijven en snijd het vervolgens in stukken. Mocht dit snijden moeizaam gaan omdat de fudge plakkerig is, zet de bakvorm dan even een halfuurtje tot een uur in de vriezer.