Ga terug
–+ servings

Mango Sticky Rice Crumble

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gram kleefrijst
  • 125 ml kokosmelk
  • 50 gram suiker
  • snuf zout
  • 500 gram mango uit de diepvries
  • 150 gram bloem
  • 95 gram roomboter
  • 75 gram suiker
  • een handje geraspte kokos

Instructies

  • LET OP: Laat de kleefrijst een nacht weken in water.
  • Kook de kleefrijst zacht totdat deze gaar is en giet af.
  • Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook en los de 50 gram suiker erin op. Voeg ook de snuf zout toe.
  • Voeg de kleefrijst aan de kokosmelk toe en roer even door.
  • Meng de mango erdoor en stort alles in een kleine ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng nu de boter met de 75 gram suiker en bloem en verkruimel dit boven de rijst met mango. Schuif in de oven voor 20-30 minuten. Goed als de crumble een bruin kleurtje heeft.
  • Serveer met een beetje geraspte kokos erover.

Notities

Ik gebruikte een ovenschaal van 25x15cm.