Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.50 van 6 stemmen

Italiaanse Rucola Stamppot met Salami

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg roodschillige aardappelen schoongeboend
  • 1 salami in blokjes
  • 3 tl Italiaanse kruiden bestaat uit: peterselie, oregano en basilicum
  • 1 flinke klont roomboter
  • 1 pot zongedroogde tomaatjes julienne
  • 75 gram geraspte oude kaas + een beetje extra voor garnering
  • 100 gram rucola

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar en bak ondertussen de blokjes salami met de Italiaanse kruiden in een koekenpan een beetje krokant.
  • Giet de aardappelen af en voeg de roomboter, salami, zongedroogde tomaatjes en 75 gram geraspte kaas toe. Stamp goed door elkaar.
  • Voeg op het laatst de rucola to (zodat deze niet slap wordt) en stamp nog even kort. Serveer met een beetje extra geraspte kaas erover.